It´s time to leave the house...

Känns som att jag har varit hemma hur länge som helst, ja i och för sig det har jag ju, från jobbet. Men nu menar jag iallmänhet, har inte lämnat 50 skyltarna på as länge. Så idag åker vi till stan, bruden och jag.
Tar väl en sväng in på ÖB och H&M. Just nu sover hon sin skönhets sömn. Det boder morsan verkligen göra. Känner mig typ 10 år äldre sen jag fick barn. Blek om snoken och påsar under ögonen. Typ 6 månader med avbruten djupsömn går ann, men nu börjar det kännas slitit. Tröttheten ligger som en dimma och genomsyrar allt i vardagen. Snälla bebis måste du äta "nattmacka"?

Annars har jag kommit igång med träningen, nu har jag börjat springa(intervaller på löpband) och det är hur kul som helst. Jag som alltid tyckt att springa är inget för mig. Men jag får sjukt mycket mer energi av det
och så är det ett mycket bra sätt att rensa huvudet. Och tro mig det här huvudet behöver rensas med jämna mellanrum annars blir det lätt kortslutning och det vill ingen vara med om, inte ens jag.



Sari 



Balans är ordet...

Helgen är kommen och tro det eller ej det ostadiga vädret är fortfarande här, efter fem veckors regnande hit och dit. Man skulle kunna kalla det stadigt nu mera. Imorgon ska jag ta med bebis till badhuset, så igår va vi på baddräkts jakt. Vi hittade en mycket snygg/söt rosa till damen. När jag kom hem såg jag att det va en Panos Emporio baddräkt. Bra pris på outlet om man jämför med "riktigt" pris....350:-!!!! Men den här va billigare som sagt. Bara det bästa är nog för den bästa. En ren tillfällighet för jag är definitift inte en märkes-bög.
Snygga kläder för bra pris är min melodi. Då snackar vi H&M, Gina, lindex, veromoda m.m you know.....

Vad händer annars i det "lilla röda huset på prärien"?
Inget speciellt faktiskt, livet går sin gilla gång och det är härligt. Vi lunkar på med vardagsysslor som städ, blöjbyten, matlagning, bus med tjejen och träning för morsan. Där i mellan klämmer vi in en och annan skratt attack och träff med goda vänner och släkt.
Ibland kommer bittterfittan fram och suckar och stönar över att det måste städas och tvättas. Men då knäpper jag henne på fingrarna och säger högt till henne: -"Du ska va glad över att du är frisk och kan ta fram dammsugaren som du har, att du har ett hem och att du har kläder att tvätta!!" Du skulle lika gärna kunna va dödssjuk och ligga i sängen. Nej, livet är sååå värdefullt. Va tacksam för det du har och gapa inte efter mer hela tiden...är så trött på folk som bara vill ha mer och mer...prylgalna idioter. Ny bil, större hus, mer kläder m.m Fast de har det hur bra som helst, visst ibland måste saker och ting förnyas men med måtta. Balans är ordet.  Jag hamnar också där ibland men då ser jag till att komma tillbaka till verkligheten.

Nu ska det firas....livet alltså!!


Sari



I´m alive...

...jodå, jag är här..men har inte haft nåt att skriva på ett tag.

En söndag som denna fixar jag med månadens räkningar, planerar föräldradagar och dricker kaffe.
Laddar inför träning ikväll, får se om min träningskompis är i form för ett pass. Hon va på fest igår.
Jag höll mig lugn som gatan. Tittade på sommarkrysset och käka pizza. Och kröp skapligt i säng.
Idag fick jag sovmorgon, farsan och bebis kompade. Känner mig som en helt ny människa när jag fått vila upp mig. Att va morsa/förälder är det tuffaste jobbet som finns men också det mest belönande. Men man ska icke sticka under stolen med att man inte orkar ibland, särskilt om man inte sovit på flera nätter...man är inte mer än människa.

Nu ska jag ge bebis mat och sen drar jag på träning...hejsvejs!!






I say it with words.....

Lördag
Bädda rent
Frukost
Facebook
Bebis till farmor
Fixa naglarna
Fixa sig iövrigt
PARTY!!!




Sari



Hela mitt liv är ett stort uppdrag...

Vi rullar på med torsdag, men allt vad det innebär.
 
Regnperioden tycks inte ge sig, ser grått ut idag med. Men konstigt nog så gör det inget. Nu kan jag med gott samvete muppa mig här inne. Så här långt har vi brudar avverkat frukosten, jag har kollat face och nu "kör" jag på en blogg. Bebis kör runt i sin "bil". Så vi är två upptagna damer just nu. Sedan blir det väl att ta fram snabeldraken i vanlig ordning och mota dammråttorna vid dörren.

Förresten vad mycket getingar det är!! Så fort ett fönster är öppet så kommer det in en "svärm"...ja, eller en eller två stycken. Men iallafall, otäckt vill inte att min bebis ska bli stucken och inte jag heller för den delen.
Så fort en geting närmar sig henne så kastar jag mig över henne och lyfter upp henne så hastigt att hon nästan flyger upp i taket. Sen rusar jag ut ur rummet som en riktigt sprinter. Jag tror inte att man kan se mer förvånad och chockad ut än min bebis just då. "-Morsan!, vad sysslar du med?" Jo, det är klart, du är ju min morsa då kan man inte vänta sig annat än knasigheter". Det är ju mitt största uppdrag nu och för alltid att ta hand om henne och se till att hon är safe.

Nu hör jag dessa ljud som medför att det snart kommer att lukta "gott"om min tös. Men jag är redo, like a soldier in battle greppar jag min gasmask och patrulerar in i barnkammaren....ett och två...knata på...jag tar detta på största allvar....ett uppdrag av många denna torsdag...



Sari


I löööv you....

......så härligt att känna sig som sig själv igen...back on track...nja, jag är väl aldrig on track..jo mitt track.
Måste faktiskt erkänna att jag trodde att jag skulle stryka med öroninflamationen, drama queen som jag är.

Jag och bebis har busat gärnet idag, vi har haft det toppen i den lillla röda stugan på Wallhallroad.
Nu på kvällskvisten tog hela familjen en långpromenad, det va svettigt och jag önskade bara att det kunde bli höst. Jag tror inte att det blir sådär "sommaraktigt" vi hade det ett tag. Höstmodet börjar komma i affärerna och det kittlar min tanke till mysiga höstkvällar med varma gosiga koftor och tända ljus.
Så efter promenaden bestämde vi att poolen ska väck, ett sätt att avveckla sommaren.
Nu vill jag bara till Ikea och hitta så "höstig" inredning som möjligt.

Tänk er långa promenader i solen bland prasslade löv och hög, klar luft...plocka upp ett löv och säg till din älskade:
"-I lööv you"


Sari


Life....

I wish you were a pain in my ass, instead of pain in my ear because I don´t wanna hear......
So leave me alone, and bring me back to life.....
Where everything is pink and gold and people have true happy faces.....
No fake, I hate fake...I need to see the whole truth...
Or else, how can you look your self in the eye? A package full of bullshit and lies....
That´s not how you´re supposed to live your life....



Sari


 

Efter regn kommer sol....

....efter halsfluss? "-Jo, men kom igen nu hörrni. Det vet ni väl?! Öroninflamation!...Suck"
I detta läge är det lite svårt att mota Bitterfittan vid dörren. Hon har redan trängt sig in och bestämt sig för att stanna idag. "-Men bara idag!!! Hör du det!!!!"

Har haft en sån fruktansvärd värk i örat i natt, har inte sovit en blund. Hade jag haft en bössa så skulle den va väl använd. (Är lite dålig på att sikta) Men tillsist skulle jag väl ha lyckats med att blåsa huvudet av mig, skulle i och för sig räcka med örat men hela huvudet skulle nog ryka med. Förlossningsvärkar släng er i väggen!!!
Öroninflamation is the shit!

Tycker faktiskt lite synd om min man. Han har fått lyssna på en stönande, stonkande och jämrande fru HELA natten och inte av vällust denna gång. En superglad bebis har kompatt orkestern med glädje rop, tjo och tjim.
Hela tattar familjen har varit vaken.
Så nu sitter vi här trötta i samma båt. Apropå båt, det behövs nog idag, för det har regnat satan!

Så imorse tog jag kanoten och paddlade ner till vårdcentralen. Mitt klippkort hade jag naturligtvis med mig. Är nog mer på VC än på gymmet, men man svettas där också vill jag lova. "-Varsågod och sätt dig längst ner i det röda väntrummet". När dessa ord är registrerade börjar jag svettas. Jag arbetar inom sjukvården men jag vill inte va patient, det får mig att rysa. Kanske för att jag vet vad som pågår bakom kulisserna......


Sari


En regnig dag som denna...

..lämpar sig bäst med inomhus aktiviteter. Städa, tvätt, dricka kaffe i massor, leka med bebis, glo runt på facebook och pilla sig i naveln då och då. En och annan jäsp dyker upp titt som tätt för av detta regn rusk blir man trött av.

Igår åkte The tattar family ut på landet. Bebis hade en date med en snygg liten pöjk. ( De "träffades" när de låg i morsornas mage) Så nu fick de träffas in real life. De stirrade på varandra i 10min och båda bestämde sig för att sova resten av stunden vi va där. Så vi vuxna fick tid att ventilera. Barnmat, mjukt och hårt bajs, pampers eller libero, förlossning, kläder, föräldraledighet and so on.......

Nu är det dags att skramla i köket ett tag, knopa ihop lite lunch....ingen aning vad..men det blir nog en häxblandning...eller djungel food som min brorsa alltid sa när vi va små. Jag har nämligen alltid varit en allätare och inte rädd för att blanda hej vilt....jag tror att man kan blanda allt möjligt....man ska inte va så nojjig....



Sari








RSS 2.0