Det går lika bra i en hink, en regnig dag..


Imorse när jag skuttade (läs släpade mig ) upp ur sängen och skulle fixa gröt till tösen så fanns det inget vatten!!!???
Som tur var hade jag lite i kylskåpet. Jag som hade tänkt duscha också. Drastiska åtgärder krävdes.
Jag tog på mig bikinin, tog med shampo, handduk, hink och hunden ut på tomten...det regnade....
Fyllde hinken med vatten från poolen och doppade skallen där i, då vaknade jag kan jag säga. Hunden såg helt frågande ut. Lite shampo, massera och skölj. Det måste ha varit en syn för grannarna. Huvudet ner i hinken en regnig morgon, bikinin på sniskan och röven rätt upp i luften. Men det va det värt. Sitter här nu med nytvättat hår som doftar klor och det blonda håret börjar bli grönt...men man får inte vara så pjoskig. Fixa det där jävla vattnet nu!!!!



Sari


Finskan längtar hem....

Varje år vid denna tid längtar jag "hem" till Finland. Det karja landskapet i norra finland, renar, muikku(små salta fiskar, en riktig delikatess), stugan nära ryska gränsen som ej är i våra ägor längre, finsk bira och alla dessa tystlåtna muntergökar med träningsoveraller och finskor. Jag bara myser. Det va sju år sedan jag sist satte min fot i detta land. Men på fredag sker det. Vi ska åka till Suomi!!! Dock inte riktigt det Suomi jag nyss beskrivit utan snarare discokulor, drinkar, blingbling och buffébord. Ja, en kryssning med andra ord. Det får duga fint!! Det ska bli härligt och svänga sina lurviga på Östersjön. 


Sari

Det ekar i skogarna....

Det har varit en hel skön helg ute på landet. Nu har jag laddat batterierna så gott det går.
Alla sommar firare och djur tycker väl att det blir skönt när tattarmorsan åker mot byn igen.
Äntligen kan de få lite lugn och ro. Jag har bara varit mig själv, sprungit runt och härjat på hundarna att de inte ska bråka och skälla på varann. Men ärligt talat så har väl de tittat på mig och undrat vad jag gapat om.
-"Kolla roy nu är hon sådär hysterisk igen.
-"Ja, jag vet shiva, inget att bry sig om. Kom vi drar" Jag skriker: Vart ska ni?! Kom hit!!!
Sommarfirarna åker snabbt förbi Kantorsbostaden och sorkarna har lämnat sina hålor och kommer nog inte hem förrän jag har åkt.
Det ända som ekar i skogarna här i kring är tattarmorsan och tranorna. Snacka om vilken pipa de där fåglarna har. Det trodde jag verkligen inte, om dem alltså. När det gäller mig så förvånas jag aldrig eller alltid...det beror på hur man ser det...allt går att vända och vrida till sin yttersta spets.
Over and out




Sari



Rädda morsan....

...har vaknat idag. Jag är rädd för ALLT, det är en sån dag. Dessa dagar började dyka upp när jag blev morsa.
Rädd för allt som har med min dotter och föräldraskap att göra.
Rädd att hon ska få nån dödligsjukdom, inte utvecklas "normalt", bli mobbad i dagis och skola, ha svårt med läxorna och morsan kan inte ett skit, inte få vänner, hamna i fel gäng och i vuxen ålder nojja om hennes äktenskap och att pengarna räcker. Detta gör mig RÄDD! Jag kan inte stoppa tankarna som snurrar runt,runt högt och lågt, i min tidigare förvirrade hjärna. Så idag är det överbelastat vill jag lova.

-"Välkommen till mamma/föräldraklubben!" Men jag vet inte ens om jag vågar joina den heller.....

Idag är jag en riktigt rädd och nojjig jävel! Så det är nog bäst att jag håller mig ute på landet i helgen.



Sari


En vanlig onsdag hos tattarfamiljen......

kl 08.00 denna onsdag, slog tattar familjen upp sina ögon. Bebis joddlade efter gröt, morsan vickade på tårna och farsan vände på sig i sängen och slog av en brakare. Det här är kärlek.
På med kaffet och fram med gröten. Det va gröt högt och lågt och bebis va glad som vanligt.
Jag tog en kopp kaffe och konstaterade att det är toppen väder idag igen. Vilken underbar sommar!!!

Har rastat philip(s), det är ett riktigt nöje att dammsuga med en ny sugare, nyhetensbehag kan jag tänka mig.
Hunden sover fortfarande, måste väcka honom så han också får rastas. En riktig sjusovare till hund.
Bröderna Mjau har också visat sig på morgon, kom in en sväng för att se vad som bjuds i buffén. Sen ut igen och olusta i alla grannars rabatter, sorry....

Nu tar jag mig en kopp kaffe till och tackar för att jag är jag och ni är ni och att vi har det så härligt tillsammans.


Sari

Total förvirring vid Göta Kanal...

Varför åker man land och rike runt, till söderköping i 35 gradig värme för att käka glass?
Jo, för att bränna pengar på svin dyr glass och bränna sitt korta stubin i värmen.
Visst är det mysigt och trevligt att komma iväg med goda vänner. Men det va så in i helvete varmt att sminket rann, det finska humöret kom fram och bebis kokade i vagnen.

Som vanligt när vi åker nånstans så är jag kissnödig och hungrig, precis som ett litet barn. Leta toa va det första vi fick göra. När det va klappat och klart då skulle bebis äta. Morsan fram med hundra flaskor och blanda, blanda. Hälla från den ena till den andra för hon måste ju äta ur Dr Brown flaskan!!! Detta spektakel kan liknas vid ett labratorium med alla dessa vätskor som hälls hit och dit. Sen va bebis nöjd, men inte morsan...hon va HUNGRIG!! Fick mat i sista stund innan jag tänkte hoppa i Göta Kanal i total förvirring och utbränd stubin.

Sen va allt lugnt tills det va dags att äta glass. Jag hatar smällt glass, lycka till i värmen Sari.
Gick fram till luckan och beställde en vanlig mjukglass för ovanligt dyrt pris, men det är ju Söderköping...smultronstället. Efter att ha kapat några hälsenor med vagnen (skyllde på bebis det är ju hennes vagn) kom vi fram till SKUGGA! Jag vräkte mig på glassen i ett desperat försök att hinna äta upp den innan den smällte, det gick så vilt till att jag hann inte ens känna hur den smaka. Men vi säger att det va den mest ljuvliga glass för det mest ljuvliga priset jag någonsion ätit. Tack!



Sari

 

Rosor, violer, ogräs och sånt....

Antingen är man en trädgårdsmänniska, en sån där med gröna fingrar som det kallas.
Eller så är man det inte, som jag.

En med gröna fingrar har blommor högt som lågt, hängande, dinglande och klängande i krukor och rabatter.
När de inte får plats med mer på sin egna tomt slänger de över att par krukor på grannens tomt. Hyr en liten plats.

En som jag har bara en kruka. En kruka med en tomatplanta. Den behöver hur mycket vatten som helst vill jag lova.
-"Va?! Ska du ha vatten igen? Suck. Du fick ju faktiskt en skvätt igår."
Jag skulle kunna tänka mig att asfaltera hela min tomt om det gick ann. Måla den grön och måla dit lite rosor, violer, ogräs och sånt. Det vore väl smidigt....

Om jag blir tillfrågad att vattna någons trädgård, då tar jag uppdraget på fullaste allvar ska ni veta. Men resultatet kan ej garanteras. För jag måste medge att jag har en och annan död änglatrumpet på min meritlista.

Har oftats många järn i elden, så inga blommor och rabatter också....




Ska bara...

...som Alfons säger. Så har det låtit hela morgonen fram till nu. Jag skulle ut och sola för typ flera timmar sen. Men jag ska bara...Springa runt naken och dansa med philip(s), sedan bjuda upp den stela moppen på en dans, mitt i alltihopa ropar tvättmaskinen -"Ge mig nåt att göra!" Här får du tvätt. Magen ropar högt: Mat!!
Jag ska ta och käka lunch, sen ska jag ut och sola..om jag inte kommer på nåt mer jag bara ska göra..



Sari




Den som gapar efter mycket...

I vintras när det va så där smäll kallt...som i GB´s glassfrys. Då ville jag inget hellre än att det skulle bli 30+ minst. Och varsågod här får du Sari....34+ idag. Jag ska inte gnälla utan artigt säga tack, tack och mena det också.

Jag ska nog inte gapa efter mycket, då får man mycket.....

För att överleva denna värme: Av med kläderna och hoppa i nåt vattendrag, inga hastiga rörelser,. Hjälper faktiskt inte att brusa upp och gapa och skrika -"helvete vad varmt det är!" Och springa runt som en katt med rabies. Tro mig, jag har testat. Ta livet med ro....






Sari

Hur definierar man semesterfirare?

Det nalkas semestertider och folk blir semesterfirare. Men hur definierar man en sån?
Kanske så här:

Svensson familjen packar bilen full med ungar och grejer. Åker land och rike runt. -"Passa på och titta nu barn, på allt vi åker förbi" De minsta barnen skriker efter glass, är kissnödiga och undrar när de är framme (när bilen precis lämnat garaguppfarten hemma). De större barnen vill bara hem till datan eller pojkvännen.

Badaren Här ska badas oavsett värmebölja eller driv is. -"Jo, det är jätte skönt i vattnet." 0ch läpparna är blå.

Grillaren med grillen i högsta hugg och ständigt på jakt efter bra pris på kött på Ica. En annan grillare är den som ska pressa i solen, röd som en tomat och får lida av soleksem resten av året.

Pimplaren dricker öl och vin i tid och otid och kommer inte ihåg ett skit. -"Va? Har jag haft semester?"

Broder duktig, allt ska fixas på semestern, måla, snickra, kapa, rensa...you name it...och behöver sedan komma till jobbet för att vila upp sig.

Semester mysaren, här ska knullas. Lyfta på kjolen för sin karl lite här och där, ett par blir som nykära. Eller så händer inte ett skit för att förväntningarna är för stora, lika stora som universum.

Husvagnsfolket och sommarstugefolket packar och packar, hela hushållet ska med. Sedan sitter de på campingen med likadana träningsoveraller och diggar till Christer Sjögren. Rör ihop lite pulvermos till mamma scans köttbullar lite då och då. Går bort till diskstället och blir borta ett bra tag tills kärringen börjar undra vart karln tog vägen. Han har stått och ljugit med campinggrannen över ett par pilsner.

Gräsklipparterroristen som alltid ska dra igång sin värsting till klippare och klippa gräset när grillaren ska grilla och pimplaren ska ta ett par glas och njuta i kvällssolen i lugn och ro. För dessa två slutar det väl med att de får sitta och skrika till varandra och nysa vart annat p.g.a gräsallergi.

Visst är det härligt med sommar och dessa firare.

Mycket nöje i sommar!




Sari


I just say it with words...

Fredag
06.30
En yrvaken morsa
En glad bebis
Baby semper 2
Cappucino
Nyhetsmorgon
Fortfarande en yrvaken morsa
Bebis är glad
Trött hund
Två galna katter
Livet går sin gilla gång på valhallavägen....
Jag gillar det skarpt....





Sari

One more down...

...ännu en dammsugare som har gått under i mina ägor. Jag tror faktiskt att det är den fjärde under en sjuårs period. Jag kör helt enkelt skiten ur dem, de får iallafall åka...behöver inte stå i städskåpet och skräpa.

Men det känns ju lite sådär att den gick sönder just idag, är liksom inte så shopping sugen, dammsugar shopping....
Gillar hellre blingbling shopping...





Almost like Gran Canaria

..in my backyard.

Solen gassar redan big time nu på fm. Jag stormtrivs. Alvis är hos farmor och jag får en stund för mig själv. Idag kan jag göra precis vad jag vill!! Jag vill sola, sola och hoppa och plaska i min pool. Känna mig som Laura Croft när jag svingar poolhoven i jakten på bromsar STORA som bombplan! Jag kan höra dem på flera meters avstånd. 
Måste sluta noja! För så farligt är det väl inte? Jooo! Jag hatar allt som gör ont, bromsont...

Det doftar underbart från en blommande buske på tomten, påminner om en ljuvlig parfym. Doften för tankarna till ännu varmare breddgrader...Egypten, Gran Canaria..jag minns, skrattar och saknar.

Jag vill bara säga TACK! Till allt och inget....att jag får vara den jag är. Ibland helt underbart och ibland en riktig utmaning att tygla och det är det som är tjusningen, ljusningen....

Take care!

Sari

 


RSS 2.0